Economia

Spanair podria presentar la setmana que ve un ERO que afectaria el 30% de la plantilla, segons el comitè d'empresa

La companyia no ho confirma però admet que reduirà la flota d'avions d'aquí al setembre

El comitè d'empresa de Spanair creu que els dirigents de la línia aèria tenen la intenció de presentar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar entre 800 i 1.000 empleats. Això suposaria reduir la plantilla gairebé un 30%.

La companyia, però, no ha confirmat aquesta versió del comité i sí ha revelat la intenció de reduir la flota. Spanair retirarà uns 10 dels 50 avions amb els que compta per adaptar el número de vols a la demanda, que s'ha vist frenada a causa de la crisi.

Aquest ERO se sumaria al que ja es va aprovar al desembre de 2008, que va suposar l'acomiadament de 517 persones i reduccions de jornada per 185 treballadors.

Spanair estaria també a punt de presentar un expedient de mobilitat per traslladar 480 treballadors dels 600 que té a Palma de Mallorca. La companyia tenia fins ara la seva seu central a la capital de les Illes Balears, però d'ençà que va ser adquirida per empresaris catalans, s'ha pres la decisió que gran part de la plantilla es desplaci a Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.