Economia

Més de 100.000 immigrants podran votar en les consultes per la independència

La coordinadora uneix esforços amb col·lectius de països diversos per difondre la campanya pel vot

La coordinadora per la consulta sobre la independència ha donat a entendre aquest dijous la importància de difondre el dret a vot entre els immigrants i aconseguir una gran participació d'aquest sector a les urnes. En total, ha explicat Uriel Bertran, de les més de 700.000 persones que podran votar el 13 de desembre, unes 125.000 seran d'origen immigrant.

Diversos col·lectius d'immigrants s'han reunit per comunicar el seu suport a la consulta per la independència i han explicat que des de les seves assemblees, reunions i debats estan duent a terme una campanya informativa entre els nouvinguts a Catalunya. També es tradueixen els cartells publicitaris pel 13-D a diferents idiomes, com s'ha fet a Vilanova i la Geltrú, donat el pes que té el conjunt d'immigrants.

Veus de tots colors per la Independència
Des del col·lectiu argentí, el president Diego Arcos ha opinat que aquest "és un procés polític històric" i ha recordat que Argentina també va deslliurar-se de la corona espanyola, tot i que “no serà gens fàcil” ja que “per assolir la independència haurem de trencar l'Estat espanyol”.

La responsable de l'àmbit d'empresa de l'Espai Latino, Clàudia Videla, ha afirmat que ella és “catalana per opció” i que, com tota la gent de fora que se sent recolzada a Catalunya, té l'opció de canviar l'estat de la nació en què ha estat acollida. En aquest mateix sentit s'ha pronunciat Mbaye Gaye, del col·lectiu Senegalès de Catalunya, dient que els seus es troben bé aquí i defensaran "la nació catalana perquè esdevingui un Estat propi”, aprofitant "una oportunitat que mai han tingut". “Visca Catalunya independent”, ha afegit en acabar.

L'opció de votar ha sigut molt apreciada entre els assistents. Ahmed Benallal, president de l’Associació Llum del Nord, ha dit que el 13-D és "una oportunitat que ens ofereix Catalunya que no dóna l'Estat espanyol ni el nostre país d'origen".

Per la seva banda, Èric Bertran, president de Nous Catalans Joves, ha reiterat la importància d'aquesta campanya entre els nous catalans i ha parlat de la seva experiència amb els joves que, segons ell, "saben on viuen" i quin és "el seu país" i, per tant, aniran a votar per la independència. Bertran ha afegit que el 13-D és un dia històric perquè la immigració, que en part provè de països no democràtics, "dóna una lliçó de democràcia a l'Estat espanyol".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona