Economia

Castells calcula que el PIB català ha caigut un 4% el 2009

El conseller d’Economia assegura que en el segon trimestre del 2010 l’economia catalana ja tindrà un balanç positiu, una dada que, segons la seva valoració, “no significa que haguem superat definitivament la crisi”

El conseller d’Economia, Antoni Castells, ha reconegut que l’any 2009 es tancarà “amb un creixement negatiu que pot situar-se entorn del 4%”. En el marc de la conferència anual que fa a la seu social de Caixa Sabadell, el conseller també ha destacat que hi ha “força possibilitats” que el segon trimestre d'aquest any l’economia catalana ja tingui un balanç positiu. Tanmateix, “això no vol dir que haguem superat definitivament la crisi perquè ens queda molta feina per fer”, tal com ell mateix ha valorat.

Segons ha manifestat, actualment disposem “d’uns fonaments com els que mai ha tingut la nostra economia” i tot això s’ha d’aprofitar per “fer la reforma estatal” i tornar als nivells de creixement anteriors a la recessió.

Castells ha subratllat que “si fa un any ens haguessin dit que estaríem com ara segurament ens hagués semblat bé”, ja que la sortida de la recessió ha estat “abans del que pensàvem, ara fa cinc o sis mesos”. De fet, si es compleix el pronòstic del conseller, Catalunya es començaria a recuperar més ràpidament que la resta de l’Estat si es té en compte les estimacions fetes pel ministeri d’Economia. Igualment, fons del departament de la Generalitat han comentat que és possible que el tercer trimestre del 2009 s’hagi aconseguit arribar al creixement zero, signe de la moderació en la caiguda de l’economia catalana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.