Economia

Salgado, avui al Congrés per defensar el nou model de finançament

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra d'Economia compareix a petició pròpia

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra d'Economia, Elena Salgado, compareixerà aquest dimecres a la Comissió d'Economia i Hisenda del Congrés per informar del nou model de finançament autonòmic.

Salgado, que compareix a petició pròpia, defensarà l'acord de finançament del 15 de juliol i que va ser secundat per les comunic¡tats socialistes, així com per les Canàries, la ciutat de Ceuta i va rebre l'abstenció de les autonomies governades pel PP.

La quantitat adjudicada a les comunitats autònomes amb el nou model no es farà públic avui ja que el govern entèn que dependrà de l'evolució de la població i dels ingressos tributaris de cada comunitat.

El nou model eleva en més d'11.000 milions d'euros els recursos addicionals, que, segons la proposta del ministeri d'Economia, garantirà la prestació dels serveis bàsics per a tots els ciutadans, visquin a la comunitat que visquin.

La compareixença de la vicepresidenta va ser aprovada per la Diputació Permanent de la cambra baixa el passat 28 de juliol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.