Economia

L'Estat espanyol es compromet a millorar la informació sobre l'ajuda de 420 euros als desocupats

La secretària general del PP ho ha qualificat d'"engany" del president del govern espanyol

El govern espanyol s'esforçarà per proporcionar més informació sobre les noves ajudes de 420 euros als aturats que hagin esgotat les seves prestacions des de l'1 d'agost, després de la confusió creada.

Així ho ha manifestat avui el ministre de Foment, José Blanco, que també ha dit que, "com en tot", els demandants han de complir amb els requisits per a poder-les obtenir.

La mesura, que va aprovar el consell de Ministres dijous passat, va entrar en vigor després de la seva publicació en el BOE dissabte. Ahir, el primer dia hàbil després de l'aprovació, l'afluència massiva a les oficines d'ocupació va desbordar les previsions, segons el director general de l'INEM, Javier Orduña.

El director general de l'INEM també ha avançat que els aturats que compleixin els requisits i hagin esgotat la seva prestació podran cobrar els 420 euros a partir del 10 de setembre.

El PP ho qualifica d'engany
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha qualificat d'"engany" del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, aquesta ajuda i considera que és un "insult per aquells que ho passen pitjor".

Els sindicats UGT-Barcelona i CCOO d'Astúries i d'Andalusia han criticat la mesura perquè la consideren insuficient i han demanat que s'ampliï el nombre de beneficiaris i puguin acollir-se els desocupats que hagin esgotat la seva prestació el gener.

La diputada de CIU Meritxell Borràs s'ha sumat a les crítiques al govern espanyol per donar només les ajudes a aquells que no reben el subsidi des de l'1 d'agost. El vicepresident d'ICV i senador, Jordi Guillot, ha qualificat de "decebedora" aquesta ajuda i ha lamentat que sigui "excloent i discrimini a més de dues terceres parts dels desocupats actuals que no reben cap prestació".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona
Husamm Dabbagh
FUNDADOR DE BIOPHENOLICS

“Hem creat l’eina contra l’envelliment prematur”