Economia

La consulta popular de Sabadell penja d'un fil

Aquest divendres a les 7 de la tarda la Plataforma Sabadell per l'Autodeterminació celebrarà al Casal Pere Quart una assamblea per explicar els passos fets fins ara. L'organització necessita més voluntaris per dur-la a terme

Aquest divendres a les 7 de la tarda la Plataforma Sabadell per l’Autodeterminació ha convocat una assemblea al Casal Pere Quart per donar a conèixer les passes realitzades fins ara per fer una consulta sobre l’independència del país a Sabadell. Així mateix, es presentarà com a portaveu de l’entitat l’escriptor local Antoni Dalmases.

El passat 23 de novembre la Plataforma es va presentar públicament en un acte al Centre Cívic de Cal Balsach. Llavors, els seus membres van fer públic que preguntarien sobre l’autodeterminació de Catalunya a l’abril, igual que Barcelona, però encara no s’ha confirmat aquesta data. De fet, a hores d’ara la seva celebració penja d’un fil perquè només hi ha 200 voluntaris treballant per dur-la a terme, quan la ciutat té 203.969 habitants.

En municipis veïns molt més petits, com ara Castellar del Vallès (22.626 habitants), la consulta del passat 13 de desembre es va organitzar amb 120 persones treballant a les meses, una xifra que augmenta “si es té compta la gent que va estar fent els dinars per als voluntaris o organitzant les activitats dinamitzadores, entre d’altres”, tal com explica Pere Roca, un dels seus impulsors. Això sí, a les reunions regulars de treball només hi assistien unes 40 persones, tot i que la Plataforma Castellar Decideix té 170 membres.

Per tant, a Sabadell falta molta més gent per aconseguir preguntar sobre l’autodeterminació del país. A més, la intenció és posar urnes a diversos punts del municipi, per tant, augmenten les dificultats logístiques i calen més voluntaris. Cal recordar que el dia de la seva fundació els membres de la Plataforma Sabadell Decideix ja van deixar clar que no celebraran cap consulta si només tenen la possibilitat d’estar a la plaça Sant Roc, ja que volen anar un pas més enllà i incorporar també els barris.

Moció al ple
Per part d’ERC, un partit que també està involucrat en la celebració de la consulta a Sabadell, el seu portaveu, Magí Rovira, ha explicat que tenen pendent presentar una moció al ple per tal que les formacions polítiques locals donin suport a la consulta popular. Això sí, la presentaran quan s’hagi avançat més en la seva celebració.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.