Economia

Les borses europees s'estabilitzen, però Madrid no aconsegueix aturar el descens

L'Íbex baixa el 3,32% afectat per la recollida de beneficis d'ahir

La borsa espanyola ha baixat avui el 3,32%, la quarta caiguda més important de l'any, perjudicada per la recollida de beneficis després que ahir es registrés la pujada més gran de la història (14,43%).

La borsa espanyola ha començat avui la sessió amb pèrdues considerables superiors al 3%, a causa de la recollida de beneficis influïda per la creació d'un fons per donar suport a l'euro i les mesures anunciades per reduir el dèficit públic. D'aquesta manera, el mercat obria per sota de 10.000 punts. Amb tot, la borsa es recuperava poc després amb la col·laboració del resultat d'algunes companyies elèctriques i passava per alt el repunt de la inflació a la Xina, el 2,8% a l'abril.

Igual que el mercat espanyol, a Europa, amb l'euro a 1,27 dòlars, gairebé tots els principals parquets europeus també baixaven pèrdues, ja que Londres ha baixat del 0,99%; París, del 0,73%, i Milà, del 0,46%. Per contra, Frankfurt ha pujat el 0,33%.

Tots els grans valors de l'Íbex han baixat avui: Telefónica ha perdut un 3,69%; Santander, el 3,33%; BBVA, el 3,06%; Iberdrola, el 2,74%, i Repsol YPF, el 1,38%. Sacyr Vallehermoso liderava les pèrdues de l'Ibex en baixar el 5,41%, seguida de Bankinter, el 4,48%; Banc Popular, el 4,42% i Banc Sabadell, el 4,03.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.