Economia

Serna anuncia que l'atur s'ha estabilitzat a Catalunya

Els pronòstics són menys optimistes per al tercer trimestre i la consellera demana "prudència"

La consellera de Treball, Mar Serna, ha destacat aquest divendres que l'atur s'ha estabilitzat a Catalunya durant el segon trimestre del 2009. Malgrat això, ha demanat prudència i atenció davant dels resultats de l'enquesta de població activa (EPA) per al tercer i quart trimestre del 2009.

La consellera ha destacat que Catalunya és el territori amb la taxa d'activitat més alta –62,39%–, i on ha baixat més l'atur –20.800 persones–. Els resultats de l'enquesta revelen que en el sector de la construcció i en el de l'agricultura no s'han creat llocs de treball, però tampoc hi ha augmentat l'atur.

On sí que hi ha hagut una pujada "lleugera", segons Serna, és en el sector serveis i en la indústria. Ha explicat que les mesures del govern per pal·liar la situació s'estan dirigint a la logística, a la indústria "amb valor afegit", a la dependència i al medi ambient, a més del col·lectiu que ha deixat de rebre prestacions.

Ha explicat que la població activa catalana s'ha reduït en 61.400 persones, un 1,59%, cosa que ha situat en nombre d'actius 3.791.500 persones. Això podria deure's en part al fet que molta gent hagi optat per continuar formant-se davant de la falta de treball per la crisi.

Segons els resultats de l'EPA publicats per l'institut espanyol d'estadística, durant l'últim any a Catalunya s'ha registrat un increment de 309.000 persones sobre el nombre de desocupats. Tot i això, les dades del segon trimestre milloren significativament les dels tres primers mesos de l'any: s'han registrat 166.900 aturats més en aquest territori.

Per sexes, entre abril i juny la taxa d'atur femenina, el 14,66%, ha quedat per sota de la dels homes (16,85%). Del total de desocupats catalans a l'abril, 355.800 són homes i 246.200, dones.

Al segon trimestre del 2009 es van destruir 40.600 llocs de treball a Catalunya (respecte als gairebé 170.000 del primer trimestre), cosa que va deixar el nombre d'ocupats en 3.189.600 persones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

Brussel·les revisa a la baixa els aranzels als cotxes elèctrics xinesos

barcelona
Economia

Tercer any de mala collita de fruita seca al Camp de Tarragona

Tarragona
economia

L’alça del dèficit comercial alerta les empreses exportadores

barcelona
GIRONA

El PSC manifesta la seva preocupació per l’impacte de la ZBE en els comerços

GIRONA
ECONOMIA

La Paeria assessora en un any més de 100 veïns interessat a crear una empresa

LLEIDA
Tribuna

Entenent la nostra irracionalitat diària

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
GIRONA

Les exportacions tanquen el primer semestre amb un increment del 2,5%

GIRONA
Economia

Les exportacions cauen un 10,3% al juny després de dos mesos de creixement

barcelona
economia

Creixen les vacants al sector tecnològic però s’estanquen les places als graus

barcelona