Economia

Serna anuncia que l'atur s'ha estabilitzat a Catalunya

Els pronòstics són menys optimistes per al tercer trimestre i la consellera demana "prudència"

La consellera de Treball, Mar Serna, ha destacat aquest divendres que l'atur s'ha estabilitzat a Catalunya durant el segon trimestre del 2009. Malgrat això, ha demanat prudència i atenció davant dels resultats de l'enquesta de població activa (EPA) per al tercer i quart trimestre del 2009.

La consellera ha destacat que Catalunya és el territori amb la taxa d'activitat més alta –62,39%–, i on ha baixat més l'atur –20.800 persones–. Els resultats de l'enquesta revelen que en el sector de la construcció i en el de l'agricultura no s'han creat llocs de treball, però tampoc hi ha augmentat l'atur.

On sí que hi ha hagut una pujada "lleugera", segons Serna, és en el sector serveis i en la indústria. Ha explicat que les mesures del govern per pal·liar la situació s'estan dirigint a la logística, a la indústria "amb valor afegit", a la dependència i al medi ambient, a més del col·lectiu que ha deixat de rebre prestacions.

Ha explicat que la població activa catalana s'ha reduït en 61.400 persones, un 1,59%, cosa que ha situat en nombre d'actius 3.791.500 persones. Això podria deure's en part al fet que molta gent hagi optat per continuar formant-se davant de la falta de treball per la crisi.

Segons els resultats de l'EPA publicats per l'institut espanyol d'estadística, durant l'últim any a Catalunya s'ha registrat un increment de 309.000 persones sobre el nombre de desocupats. Tot i això, les dades del segon trimestre milloren significativament les dels tres primers mesos de l'any: s'han registrat 166.900 aturats més en aquest territori.

Per sexes, entre abril i juny la taxa d'atur femenina, el 14,66%, ha quedat per sota de la dels homes (16,85%). Del total de desocupats catalans a l'abril, 355.800 són homes i 246.200, dones.

Al segon trimestre del 2009 es van destruir 40.600 llocs de treball a Catalunya (respecte als gairebé 170.000 del primer trimestre), cosa que va deixar el nombre d'ocupats en 3.189.600 persones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.