Economia

Rècord de visitants i de vendes en plena crisi del sector al Saló de l'Automòbil

La fira tanca amb més d'un milió de visitants i amb 60.000 contactes comercials

L'edició del 90è aniversari del Saló de l'Automòbil tanca aquest diumenge les portes amb rècord d'afluència, més d'un milió de visitants, i amb bones xifres de vendes, tot i que no s'han volgut fer públics els números.

El president del comitè organitzador, Enrique Lacalle, ha destacat que "el rècord de marques participants, les novetats presentades, la gran acollida del públic i l'important volum de vendes ratifiquen de nou el Saló de l'Automòbil de Barcelona com un dels principals d'Europa".

L'organització ha dit que aquest èxit ha confirmat el paper del saló com la millor eina dinamitzadora del sector en aquest moment, reflectit també en el gran volum de vendes i de contactes comercials –60.000– fets per les marques al llarg del certamen.

Al certamen s'han pogut admirar els models de 55 marques, davant de les 44 de l'edició anterior, entre els quals cinc primícies mundials, vuit novetats europees i 52 nacionals. La coincidència amb el Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1, al Circuit de Catalunya, ha convertit una vegada més Barcelona en la capital mundial del motor. Entre les novetats més esperades hi ha hagut el prototip del futur Audi Q3 que es fabricarà a la planta de Seat de Martorell (Barcelona), de tanta repercussió econòmica i social per al país, les primícies mundials de SEAT, Opel i Fiat i les europees de Dacia, Nissan, Land Rover, Mercedes i Tata Motors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.