Economia

L'economista en cap de l'OCDE creu "inevitable" una pujada d'impostos per fer front a la crisi

Pier Carlos Padoan explica que les úniques opcions per reduir el deute d'alguns països són "la disminució de la despesa pública i l'augment d'impostos"

L'economista en cap de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), Pier Carlos Padoan, ha assegurat aquest dimarts que serà "inevitable" una pujada d'impostos per fer front al deute d'alguns dels països membres de l'organització.

I és que, al seu entendre, les úniques opcions per reduir el deute són "la disminució de la despesa pública i l'augment dels impostos", i amb la primera tota sola "no n'hi haurà prou".

En una entrevista al diari francès Le Figaro, Padoan ha explicat que la millor manera d'acabar amb el deute i l'atur és "el creixement", encara que ha recalcat que cal que aquest sigui superior a l'1% a la zona euro.

A més, ha subratllat que també seria necessària "una inflació molt elevada", tot i que això no seria desitjable "perquè implicaria una explosió dels preus de les matèries primeres".

En aquest sentit, ha explicat que hi ha molts països per als quals el problema del deute és "sever", i ha destacat que els mercats han canviat d'actitud respecte a alguns governs de la zona euro "que han de prendre urgentment mesures de recuperació de les finances públiques". Així, ha recordat que Irlanda ja ha pres aquestes mesures, Espanya ho farà i Grècia ho ha promès.

Dels principals països de la zona euro, ha destacat que el 2010 el creixement a Itàlia serà de l'1%, mentre que Alemanya i França estan més ben posicionades per sortir de la recessió l'any que ve.

No obstant això, ha afirmat que l'eurozona en el seu conjunt "sortirà de la crisi amb els mateixos problemes amb què hi va entrar", a diferència dels Estats Units, que ha aprofitat aquest període de recessió per realitzar reformes estructurals importants.






Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.