Economia

Zapatero anuncia acords energètics entre Gas Natural i Gazprom

Economia

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha signat aquest dimarts un memoràndum de cooperació energètica entre l'Estat i Rússia que inclou dos acords energètics entre Gas Natural i Gazprom i entre Iberdrola i Inter Rao.

Segons Zapatero aquests acords de cooperació milloraran la seguretat del subministrament a l'Estat i garantiran un millor accés de les empreses espanyoles a les reserves russes. El president del govern espanyol ha qualificat la visita del president rus, Dimitri Medvedev, com un èxit "en matèria energètica".

Les gasistes signen l'acord
El president de Gas Natural, Salvador Gabarró, i el conseller delegat de Gazprom Alexei Miller, han signat l'acord aquest dimarts on les dues companyies es "comprometen" concretar acords de compravenda de gas natural liquat durant els pròxims anys i "ampliar" la col·laboració entre les dues empreses en altres àmbits com el mercat d'emissions o la generació elèctrica. En el document s'estableix la possibilitat d'acords comercials per desenvolupar negocis conjunts en la regió del nord-est europeu.

Amb l'acord, les dues companyies exploraran l'opció d'arribar a un acord de compravenda de gas natural liquat per ser comercialitzat per Gas Natural.

A més, en l'acord també s'estableix la voluntat d'arribar a acords de compra de Gazprom de plantes de cicle combinat que actualment té Gas Natural en el mercat de l'Estat espanyol.

Gas Natural genera actualment 3.600 MW en instal·lacions de generació elèctrica a través de plantes de cicle combinat, a les que s'ha de sumar 2.000 MW més de plantes que estan en procés de construcció o en fase de projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.