Economia

Augmenten les pressions perquè Díaz Ferrán dimiteixi com a president de la CEOE

El president de Cepyme i vicepresident de la patronal dubta de la legitimitat del líder dels empresaris espanyols. Oficialment, la confederació reafirma el suport

Al president dels empresaris espanyols, Gerardo Díaz Ferrán, només li falta una última bufada per presentar la dimissió o per veure's foragitat del càrrec, mentre no s'aturen les crítiques, públiques o encobertes, sobre la greu imatge que projecta.

Jesús Bárcenas, president de Cepyme -associació de les petites i mitjanes empreses- i vicepresident de la CEOE, va afirmar ahir mateix a la Cadena SER que si es trobés en la situació de Díaz Ferrán, "fa temps que hauria dimitit".

Sense moure peça
No va trigar gaire un portaveu de la CEOE a donar la versió oficial, que va afirmar que Díaz Ferrán tenia el suport de "pràcticament tots els membres del comitè executiu i els vicepresidents de la patronal", així com de les federacions territorials i de les sectorials.

La realitat oficiosa és que Díaz Ferrán ha anat fent amics. Segons fonts empresarials, el president de Caja Madrid, Miguel Blesa, se sent traït per ell, per haver-hi confiat i ser ara un conseller morós de l'entitat. Tot i que Caja Madrid va ajornar l'execució d'un crèdit de 26,5 milions d'euros, no ha acceptat els nous avals presentats per ell i serà el nou consell de l'entitat el que haurà de fer front a l'expedient de mora.

El govern central, al qual la CEOE acusa d'aprofitar qualsevol tema per "atacar" Díaz Ferrán, també se sent menyspreat perquè confiava en ell per tancar el diàleg social.

Fonts pròximes a la patronal, i discrepants amb la versió oficial, asseguren que seran les grans empreses les que acabaran forçant la dimissió. Tanmateix, el tema queda ajornat fins passat Reis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.