Economia

L'atur espanyol millora una dècima però segueix sent el més alt d'Europa

Els estats membre amb les taxes de desocupació més baixes, per contra, són els Països Baixos (4,2%) i Àustria (5,3%)

Sense canvis respecte de les dades de desembre, la taxa d'atur es manté en el 9,9% per la zona euro i en el 9,5% per l'Europa dels 27 segons les dades actualitzades de l'oficina d'estadística comunitària Eurostat d'aquest dilluns.

Unes dades que confirmen que, amb un 18,8 %, l'atur espanyol és el més alt de la Unió Europea, només per darrere de Letònia (22,9%). Les xifres per Espanya, amb tot, han remuntat una dècima respecte les del mes de desembre (18,9%) i han registrat la primera millora des del mes de maig de 2007. Els estats membre amb les taxes de desocupació més baixes, per contra, són els Països Baixos (4,2%) i Àustria (5,3%).

Eurostat calcula que gairebé 23 milions ciutadans d'arreu de la Unió Europea, dels quals 15.683 milions a la zona euro, han estat desocupats al mes de gener. Una xifra que ha augmentat en 136.000 persones pel conjunt de la UE i en 38.000 pels socis de la moneda única respecte de les dades del mes de desembre. En xifres interanuals, l'augment d'aturats és de 3.802 milions al conjunt de la UE i de 2.204 milions a l'eurozona.

Les dades publicades per l'oficina estadística comunitària tornen a situar l'espanyol com l'estat amb la pitjor taxa d'atur dels que componen el bloc de l'euro, amb una xifra del 18,8%, que gairebé dobla la mitjana europea. A més, Espanya també registra la xifra d'atur més alta d'atur pel que fa als joves menors de 25 anys. Amb un 39,6%, la taxa de desocupació entre els joves a l'Estat espanyol dobla tant la de la zona euro (20,2%) com la de l'Europa dels 27 (20,9%).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.