Economia

Criteria es ven la meitat de Port Aventura a Investindustrial per 94,8 milions

L'operació preveu a més una reorganització prèvia de l'actual societat Port Aventura, S.A., que s'escindirà en dues societats independents

Criteria, el holding de participades de La Caixa, ha arribat a un acord amb Investindustrial, a la qual vendrà la meitat de Port Aventura. L'operació es durà a terme mitjançant la subscripció d'una ampliació de capital per un total de 94,8 milions d'euros.

Segons la Comissió Nacional del Mercat de Valors, l'acord entre les dues entitats assenyala que Investindustrial subscriurà una ampliació de capital per un import de 94,8 milions d'euros a la societat titular del parc temàtic Port Aventura, que la situarà com a propietària del 50% del seu capital social, i Criteria quedarà com a titular del 50% restant.

L'operació preveu a més una reorganització prèvia de l'actual societat Port Aventura, S.A. que s'escindirà en dues societats independents.

Segons les mateixes fonts, Investindustrial i Criteria seran socis al 50% cadascuna de la societat titular del parc temàtic Port Aventura i del parc aquàtic, que explotarà els quatre hotels de l'àmbit i el centre de convencions, mentre que una segona societat serà la titular dels actius immobiliaris que conformen la resta de l'àmbit del parc.

En aquesta segona societat d'actius s'inclouen els camps de golf i el Beach Club, el capital social dels quals continuarà sent íntegrament propietat de Criteria.

En virtut de l'esmentada reorganització societària prèvia, la propietat i explotació de dos dels quatre hotels situats en el resort, l'Hotel Port Aventura i l'Hotel Carib Resort, s'atribuirà a la societat titular del parc temàtic.

Les mateixes fonts assenyalen que la propietat dels altres dos hotels, l'Hotel El Paso i l'Hotel Gold River, i del centre de convencions s'atribuirà a la segona societat, que els cedirà en arrendament a la societat titular del parc temàtic per a la seva explotació conjunta.

El tancament d'aquesta operació s'estima per a finals d'aquest any, una vegada que s'hagin complert les condicions i tràmits legals corresponents.

Investindustrial és un grup d'inversió del sud d'Europa amb àmplia experiència a Espanya amb inversions en firmes com Applus+, grup Inaer i Panda Software, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.