Economia

Els empleats de Sony exigeixen davant el Parlament la retirada de l'expedient

Economia

Una vintena de membres del comitè d'empresa de Sony s'han concentrat aquest dimecres a les portes del Parlament de Catalunya per exigir la retirada de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que ha presentat la multinacional per acomiadar 275 empleats de la planta de Viladecavalls. La protesta dels representants dels treballadors ha tingut lloc abans de l'inici de la sessió de control que se celebra avui a la cambra legislativa.

Representants dels diferents grups parlamentaris, entre els quals el líder de CiU, Artur Mas, la republicana Anna Simó, el socialista Josep Casajoana o l'ecologista Jordi Miralles, s'han acostat fins als manifestants per transmetre'ls el seu suport en aquest procés.

Els sindicats, que es troben en plenes negociacions amb l'empresa per intentar arribar a un acord, han reclamat a la companyia que retiri l'expedient i que presenti un pla de viabilitat que garanteixi el futur de la planta. Iván Ramos, de CCOO, ha afirmat que el comitè estarà vigilant per evitar que aquest ERO no sigui més que una "excusa" de Sony per tancar la factoria de Viladecavalls, en què es produeixen televisors LCD i treballen 1.200 persones.

Sony España, que justifica la presentació d'aquest ERO per fer front a "un entorn econòmic complicat" i per mantenir la seva viabilitat a curt termini, mantindrà dilluns vinent, dia 26, una nova reunió amb els sindicats. Aquest mateix dia els treballadors de la fàbrica es manifestaran davant l'Ajuntament de Terrassa  per expressar el seu rebuig a l'ERO i exigir el manteniment dels llocs de treball.

Empresa i sindicats tenen de termini fins dimecres vinent, per intentar arribar a un acord sobre les condicions d'aplicació de l'expedient. En cas que no arribin a un acord, serà el departament de Treball de la Generalitat qui autoritzi, o no, l'aplicació d'aquest expedient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.