Economia

La UGT preveu una tornada de l'estiu amb una creixent retallada de l'ocupació

Economia

L'evolució del nombre de contractes registrats durant el primer semestre d'aquest any, 100.000 menys que el 2007, més les informacions que arriben des dels diferents comitès d'empresa a la seu central de la UGT, fan preveure una tornada de vacances "complicada" amb una alta reducció de l'ocupació a les empreses, especialment en el sector de la construcció, el tèxtil i la indústria auxiliar de l'automòbil, segons ha dit Camil Ros, secretari de Coordinació Sectorial de la UGT.

Per aquest sindicalista, el govern espanyol ha d'actuar d'una manera decidida en la injecció de liquiditat destinada a les empreses productives per, d'aquesta manera, neutralitzar la passivitat de la banca privada.

L'estudi de la UGT constata que a Catalunya s'han signat el primer semestre 1.317.358 contractes, cosa que suposa una caiguda gairebé del 7% de la contractació i 100.000 contractes menys, en xifres absolutes.

Camil Ros considera que amb aquesta dada es pot afirmar que 'la crisi econòmica ja ha arribat a l'ocupació' i no només en el sector de la construcció, on la baixada de la contractació s'ha reduït el 26%, sinó que també a la indústria, cosa 'preocupant', amb una caiguda del 13%, i fins i tot els serveis, que tot i la temporada d'estiu, el nombre de contractes signats ha estat un 6% menor que el primer semestre del 2007.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.