Economia

Fbex es declara insolvent amb un deute de més de 600 milions

Si la firma es veu obligada a presentar concurs, serà el segon més gran de la història de Catalunya, després del de la immobiliària Habitat

El grup immobiliari Fbex de l'empresari Juan Parada ha informat els jutjats de Barcelona que es troba en situació d'insolvència, amb un deute bancari de més de 600 milions d'euros, a més de diverses desenes més de la resta dels proveïdors.

La immobiliària s'ha acollit a l'opció que ofereix la nova llei concursal segons la qual l'empresa té tres mesos de termini per negociar un conveni anticipat de creditors, i un altre més per presentar-lo, segons que ha informat avui La Vanguardia.

Durant aquest període, cap creditor pot instar-lo a un concurs necessari per l'impagament de deutes pendents.

Fonts jurídiques han explicat que la declaració d'insolvència pretén així mateix accelerar les negociacions per a refinançar el deute que Fbex manté amb unes vint entitats financeres com Banc Popular, Caixa Catalunya i Bancaixa.

La sol·licitud del concurs ha estat presentada pel gabinet Solà Advocats, mentre que la firma rebrà assessorament de Pont Mestres en matèria tributària.

Si la firma es veu obligada a presentar concurs, serà el segon més gran de la història de Catalunya, després del de la immobiliària Habitat, i se situarà entre els sis primers de tot Espanya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.