Economia

Els pilots de Spanair controlaran el 5 per cent de la companyia

El pla de viabilitat de l'empresa preveu acomiadar 117 pilots, d'un total de 500, i reduir els sous a 73 més a canvi d'entrar a l'accionariat

Spanair va anunciar ahir el pacte a què ha arribat amb els representants dels pilots, que preveu 117 acomiadaments sobre la xifra actual de 500 pilots, el canvi de categoria de 73 més, que passaran de ser comandants a copilots, amb la consegüent reducció de sou de prop d'un 20%, a canvi que els que es quedin a la companyia entrin a formar part de l'accionariat de l'empresa, amb un 5% de participació, percentatge que els permetria seure al consell d'administració de l'aerolínia.

El pacte, tot i que ja es dóna per fet, és un preacord que ha de ratificar l'assemblea de pilots el pròxim 19 de novembre. La segona fase de les negociacions estarà centrada en les indemnitzacions dels pilots acomiadats i altres qüestions laborals.

Spanair espera aconseguir amb el redimensionament dels tripulants un estalvi de més de 20 milions d'euros a l'any. La raó de l'ajustament dels pilots és la retirada de 10 avions McDonnell Douglas d'una flota de 45 aparells, que respon a la reducció de rutes i de vols prevista per la companyia.

Segons fonts de l'aerolínia, es deixaran de fer els vols de Madrid a Estocolm, de València a Múrcia, de Bilbao a Múrcia, de Madrid a Jerez i de Barcelona a Jerez. També se suprimirà un vol diari de Madrid a Palma i de Madrid a Màlaga, per tal d'accentuar el pes de Barcelona davant de Barajas. D'altra banda, des de l'1 de novembre, Spanair connecta Alacant amb Orà, a Algèria, i s'augmenta fins a dos vols diaris les rutes de Barcelona a Estocolm i de Barcelona a Maó.

Redefinir el pont aeri
La companyia també està decidida a fer rendible el vol de Barcelona a Madrid, "on tothom perd diners", segons el president de Spanair, Ferran Soriano, que va insistir a "redefinir l'oferta per aconseguir una millor ocupació en els vols de tornada a Madrid de la tarda i la nit", que són els que tenen més demanda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.