Economia

El PSC denuncia que l’alcalde de Figueres ha enviat una carta als ciutadans instant a votar el 25-A

Vila escriu una missiva als figuerencs en què afirma que la ciutat “no es pot mantenir al marge” de la consulta

Les consultes populars per la independència de Catalunya provoquen irritació al PSC. L’última mostra va passar ahir quan la diputada socialista Rocío Martínez-Sempere va denunciar que l’alcalde de Figueres, el convergent Santi Vila, va enviar una carta als seus conciutadans en què instava a participar aquest diumenge en les votacions. Martínez-Sempere va criticar que Vila enviés la missiva “des de la seva posició institucional i amb diners públics”.

Vila, que també és cap de llista per Girona a les eleccions al Parlament, es va comunicar amb els figuerencs per “informar-los” de la consulta i per subratllar la trajectòria democràtica de la ciutat altempordanesa. “Figueres no es pot mantenir al marge d’aquesta iniciativa. Per aquest motiu, i reconeixent la labor dels voluntaris de Figueres Decideix –l’entitat cívica que ha organitzat la consulta–, us animem a participar en una mostra de civisme i maduresa democràtica”, indica Vila a la carta, que firma al costat del vicealcalde Francesc Canet.

La carta, amb data 13 d’abril, inclou els diversos locals habilitats com a espais electorals i insta la gent a “expressar l’opinió sobre el futur del país”. Santi Vila, considerat de la línia pròxima a Lluís Recoder, és alcalde de Figueres des de les últimes eleccions municipals, el 2007.

Coneixedors de la carta, el PSC va reaccionar amb agror. “Capitalitzar les consultes és faltar el respecte als ciutadans”, va arribar a dir Martínez-Sempere. “Si fos votant de CiU, voldria que em clarifiquessin la veritat” respecte a la seva posició davant les consultes. Des de les files de Convergència, el seu portaveu parlamentari, Oriol Pujol, va assegurar que desconeixia la carta, i va recordar que tot i que CiU no és promotora directa de cap de les consultes, sí que ha animat a participar-hi.

Figueres serà una de les 212 poblacions que faran la consulta aquest cap de setmana. Esparreguera, dissabte, i la resta, diumenge. Serà la tercera onada de les consultes, amb el cens més alt de tots, que fregarà el milió i mig de potencials votants de més de setze anys. El 30 de maig està cridada a votar la ciutat de Sabadell, que demà posarà en marxa el vot anticipat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.