Economia

L'IBEX 35 cau més d'un 9%

Economia

El parquet madrileny ha tancat aquest divendres amb una caiguda del 9,14%, la més gran caiguda experimentada al llarg de la seva història. El principal índex borsari espanyol ha tancat a 8.997,7 punts, caient per sota dels 9.000 punts per primera vegada des de principis de gener del 2005.

La falta de confiança sobre l'efecte de les mesures adoptades per les autoritats internacionals ha marcat una jornada on l'IBEX 35 s'ha apropat a les pèrdues del 10% i ha registrat un mínim de 8.927,2 punts.

La caiguda ha estat generalitzada a tot Europa durant aquesta jornada. Londres ha tancat amb pèrdues del 8,8%, Frankfurt del 7% i París del 7,7%.

Als Estats Units la jornada també està sent força negativa. A dues hores del tancament de la borsa de Nova York, l'índex Dow Jones d'Industrials baixava un 6,75 per cent, amb 8.000,38 punts. A l'inici de la sessió la caiguda havia estat molt més forta, amb una pèrdua del 8,1% i la pèrdua de la cota de 8.000 punts, fet que no succeïa des del març del 2003.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.