Economia

De la Vega: "Espanya no consentirà que es jugui amb el seu prestigi"

El Consell de Ministres aprova un reial decret per concedir a Grècia 9.794,3 milions euros com a prèstec

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha advertit que Espanya "no consentirà que es jugui amb el seu prestigi", ni es posi en dubte el sistema financer utilitzant "males arts" i "conductes punibles" i ha advertit que a partir de la reforma del Codi Penal, aquestes conductes estaran tipificades.

La vicepresidenta ha explicat que aquesta tarda, a la reunió que celebren els caps d'Estat i de govern a Brussel·les, es parlarà de les mesures que es poden introduir en relació amb la regulació de les agències de qualificació internacional, però ha precisat que no podia avançar quina serà la posició final.

Tot i això, sí que ha volgut deixar clar que a Espanya, la reforma del Codi Penal introdueix "importants mesures" contra "aquesta modalitat de criminalitat tan perjudicial", referint-se als atacs especulatius fundats en rumors o en informació interessada.

Contra els especuladors

En aquest sentit, ha precisat que el nou Codi Penal es castiga "la difusió de notícies o rumors per alterar el preu de la cotització dels valors o dels instruments financers", així com la "utilització abusiva de determinada informació". D'acord amb això, ha recalcat que es "castigarà la conducta dels qui realitzin transaccions utilitzant informació privilegiada". Això, ha precisat, "és un missatge clar als especuladors".

Ajudes a Grècia
El Consell de Ministres ha aprovat avui un reial decret pel qual es concedeix un préstec extraordinari a Grècia pel valor de 9.794,3 milions euros que forma part dels 110.000 milions que entre els països de la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional (FMI) lliuraran a Atenes per alleujar els riscos del seu endeutament excessiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.