Economia

El govern espanyol vol apujar els impostos, però no ara

Salgado puntualitza que l'estalvi es farà disminuint despesa i no augmentant ingressos, però tampoc ha descartat un increment de la pressió fiscal d'aquí a uns mesos

La ministra espanyola d'economia, Elena Salgado, ha confirmat que l'executiu de Rodríguez Zapatero no descarta un increment d'impostos en un futur però, de moment, "no hi ha cap proposta concreta".

Salgado ha volgut subratllar que l'accent es posarà en la reducció de la despesa pública i ha insistit que "pot tenir efectes en el creixement". Per això, la vicepresidenta segona del govern espanyol ha explicat que es revisaran a la baixa les previsions de creixement econòmic, no tant per aquest any sinó per al que ve, que es tancaria unes dècimes per sota de l'1,8% previst. Salgado ha puntualitzat que "contracció vol dir menor creixement del previst però no creixement negatiu, que seria recessió".

Inflació a la vista
Tot i que la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, va anunciar que el govern "està avaluant" una possible pujada d'impostos, Salgado ha volgut puntualitzar que, de moment, l'executiu preveu que l'estalvi i la retallada del dèficit es faci disminuint la despesa pública i no augmentant els ingressos. Salgado també ha recordat que el paquet de mesures que el govern aprovarà aquest dijous és un decret llei i, per tant, "no pot contenir mesures fiscals", però no ha descartat que, en un futur, s'apliqui una mesura d'aquest tipus.

Tant Salgado com el seu homòleg portuguès, Fernando Teixiera Dos Santos, han presentat els plans d'estalvis amb què tant Madrid com Lisboa pretenen reduir el dèficit excessiu de les seves finances. Uns plans que la Comissió Europea examinarà amb detall i n'emetrà un dictamen final al mes de juny. Fins llavors, no se sabrà si la retallada anunciada per Zapatero la setmana passada serà suficient o Brussel·les demanarà encara més esforços d'estalvi.

No obstant això, el comissari europeu d'Afers Econòmics i Monetaris, el finlandès Olli Rehn, ha repetit aquest dimarts que les "difícils però necessàries" mesures d'austeritat del govern espanyol "van clarament en la bona direcció".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona