Economia

El govern dels Estats Units multa amb 16,4 milions de dòlars Toyota

L'administració nord-americana està convençuda que el grup automobilístic va ocultar durant mesos un defecte en el pedal accelerador

El govern dels Estats Units considera que la multinacional automobilística Toyota no va informar correctament sobre els defectes al pedal de gas dels seus vehicles i que va posar en perill la vida de milions de nord-americans. I, per això, ha imposat a l'empresa una multa de 16,4 milions de dòlars (uns 12 milions d'euros).

És la multa màxima que permeten les lleis actuals, i la màxima que s'ha aplicat mai al país a una companyia automobilística. L'anterior més alta havia estat una sanció d'un milió d'euros contra General Motors per una avaria al parabrisa als models 2002-2003. Toyota té ara l'oportunitat de recórrer-la.

No obstant, el secretari de Transport, Ray Lahood, ja ha anunciat que tenen proves contra la multinacional. Segons Lahood, "encara pitjor, malgrat conèixer el problema va amagar un defecte perillós i no va prendre mesures per protegir milions de conductors i les seves famílies".

El departament de Transports defensa que Toyota va trigar almenys quatre mesos a notificar el problema, que, finalment, va obligar a cridar a revisar 2,3 milions de vehicles als Estats Units.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.