Economia

Estudiar és rendible

Per categories professionals, els directius són els que tenen més formació, ja que el 84% són universitaris

Estudiar val la pena. Això que tant repeteixen els pares als seus fills i que els tòpics més postmoderns volen desmuntar es confirma en un estudi realitzat en quatre milions d'espanyols, que conclou que el nivell salarial és equivalent al nivell de formació. Segons l'informe de la consultora ICSA Recursos Humanos i el portal d'Internet Laboris.net, els treballadors amb formació universitària cobren un 49% més que els que no en tenen. Concretament, tenen una retribució anual bruta de 29.773 euros de mitjana, enfront dels 20.013 euros que cobren els treballadors que no han passat per la facultat.

Segons el consultor associat d'ICSA Antonio Montoya, l'estudi "fa una foto de l'impacte de la formació, que cada cop està més minusvalorada, i contradiu el tòpic" que indica que molts universitaris treballen en llocs que no es corresponen al seu nivell formatiu.

De la FP als màsters
Això es veu clarament en la progressió de salaris segons la formació: entre els no universitaris, el nivell de renda va dels poc més de 18.000 euros dels treballadors amb estudis bàsics i amb formació professional I (FP) als 21.516 dels treballadors amb un cicle formatiu superior. Fent el salt als universitaris, els diplomats cobren 25.666 euros de mitja, els llicenciats 29.097 i els treballadors amb un màster o postgrau 39.391 euros, més del doble que els treballadors amb estudis bàsics.

Per categories professionals, els directius són els que tenen més formació, ja que el 84% són universitaris. Pel que fa als comandaments intermedis, el 72% tenen estudis superiors i cobren de mitjana 31.516 euros, un 11% més que el 72% restant. Dels universitaris, el 21% tenen un màster o postgrau i cobren 34.243 euros de mitjana, el 43% són llicenciats i cobren 31.672 euros i el 36% són diplomats i cobren menys de 30.000 euros anuals.

En la categoria d'empleats, el 46% tenen estudis universitaris i cobren de mitjana 20.658 euros, un 18% més que la resta, i en la d'operaris només el 7% tenen formació universitària i en aquest cas l'impacte és més baix, ja que cobren 17.991 euros, només un 4% més que la resta. D'aquests, un 5% tenen un màster i cobren poc més de 18.000 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona