Economia

Santander guanya 8.943 milions d'euros en el pitjor any de la crisi

Els beneficis del grup que presideix Emilio Botín han augmentat un 1% respecte a l'any anterior. L'entitat financera reparteix 4.919 milions en dividends, un 2% més

El grup Santander ha guanyat 8.943 milions d'euros l'any 2009, un benefici que suposa un increment de l'1% respecte a l'exercici passat en el que de moment és el pitjor any de la crisi a l'Estat espanyol.

Alhora, la remuneració total per als accionistes del banc ha arribat als 4.919 milions d'euros, un 2% més.

El grup que presideix Emilio Botín ha registrat unes plusvàlues extraordinàries de 2.587 milions d'euros, procedents de l'ampliació de capital i sortida a borsa de la unitat del Brasil (1.499 milions), el canvi d'emissions de deute (724 milions), i la venda d'un 10% del banc marroquí Attijariwafa i altres operacions menors (364 milions).

L'entitat ha precisat que la totalitat d'aquests resultats extraordinaris s'ha destinat a reforçar el balanç, de manera que les provisions genèriques d'insolvència s'han incrementat en 1.500 milions d'euros, les provisions per als immobles adquirits s'han elevat en 814 milions i el sanejament de la participació a Metrovacesa en 269 milions.

La taxa de morositat del banc s'ha situat al 3,24%, contra el 2,04% del tancament del 2008, amb una taxa de cobertura del 75%. La mora dels negocis a Espanya es va col·locar al 3,41%.

Segons l'opinió d'Emilio Botín, els resultats del 2009 són els "millors de la història" del banc, si es té en compte, segons ha dit, les dificultats de l'entorn. "Ens hem situat, per segon any consecutiu, en el podi de la banca mundial per beneficis i dividend", ha subratllat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.