Economia

La Generalitat també es compromet a mantenir els ajuts a la compra de cotxes

El govern català ja ha lliurat 26.000 de les 30.000 subencions previstes per a aquest any. Si s'acaben, buscaran més recursos

El secretari d'Indústria de la Generalitat, Antoni Soy, ha expressat aquest dissabte la satisfacció de l'administració catalana per la decisió del govern espanyol de prorrogar els ajuts del Pla 2000 E per a la compra d'automòbils, i ha assegurat que l'executiu català va ser pioner en aquesta matèria.

Antoni Soy ha assegurat que és una mesura "encertada" i ha recordat que Catalunya ja la va proposar el gener d'aquest any perquè era "del tot necessari" establir ajudes directes a la venda de vehicles per augmentar demanda "i que la roda econòmica funcionés".

"Ara s'ha demostrat que aquesta mesura ha funcionat, el ministre [d'Indústria, Miguel Sebastián] ho ha reconegut i es proposa continuar-la. Ja que vam ser pioners, ens sembla totalment necessària i ho valorem positivament".

A partir d'ara, el govern de la Generalitat valorarà els recursos de què disposa per continuar donant aquestes ajudes, tant aquest any com el pròxim, ja que aquestes mesures són finançades a parts iguals pel govern estatal i els autonòmics.

Xavier Soy ha explicat que aquest any la Generalitat ha lliurat 26.000 de les 30.000 ajudes previstes i que, en cas que s'acabin abans de finalitzar l'any, buscaran recursos per poder seguir lliurant-les.

Quant a l'any vinent, el govern i el Parlament decidiran les ajudes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.