Economia

Nissan recorre a la plantilla d'Àvila per fer front a una punta de feina a Barcelona

Els sindicats critiquen que no s'hagi pensat en els empleats amb dret a reingrés a la Zona Franca. Tensió a Seat el dia que es comuniquen els primers acomiadaments

Tant a Seat com a Nissan, la pau social ha durat ben poc. Els treballadors de les fàbriques catalanes dels dos fabricants tornen a estar en peu de guerra. A la planta de la Zona Franca de Nissan no ha agradat gens que la direcció, en comptes de recórrer als acomiadats de Barcelona amb opció a reingrés, hagi decidit contractar temporalment 38 treballadors d'Àvila. A Seat ja fa dies que estan descontents amb l'anunciada retallada de 300 empleats. Ahir es van comunicar els primers acomiadaments i la tensió es va desbordar.

Nissan justifica el trasllat temporal de gairebé quaranta treballadors d'Àvila per la punta de feina que provoca la imminent fi de l'exercici fiscal i l'inici de la campanya de la nova furgoneta, la NV200. Els empleats estaven afectats per un ERO, han optat voluntàriament al trasllat i treballaran a Barcelona fins al 26 de març.

Els sindicats recriminen a la direcció que no s'hagi pensat en els treballadors de Barcelona acomiadats fa sis mesos i que s'han acollit a l'opció de reingrés. Com recorda Pedro Ayllón, representant de la USOC, "és un reingrés que va ser pactat amb els sindicats". Fonts de Nissan van argumentar ahir la decisió: "L'acord diu que han de tornar com a molt d'hora al desembre del 2012 i quan hi hagi feina continuada: el que tenim ara és només una punta de producció".

Convocatòria de vaga
Els sindicats també critiquen que Nissan hagi decidit afrontar l'increment de feina treballant dos dissabtes més i no pas readmetent algun dels acomiadats. És per això que han convocat dos dies de vaga, els propers 23 i 30 de gener. Per l'empresa, "aquesta postura dóna molt mala imatge a la multinacional, ja que estem demanant més feina i quan en tenim ens queixem".

Els ànims també estan caldejats a Seat. La companyia va anunciar la setmana passada que acomiadarà 300 treballadors no vinculats directament a fàbrica i, després de pactar 120 prejubilacions, ahir va comunicar els primers acomiadaments. Segons els sindicats, la direcció els va barrar el pas quan intentaven accedir a l'edifici corporatiu per donar assistència als afectats. Seat explica que volien entrar en bloc 45 persones i "per seguretat" va demanar que entressin només dos representants de cada organització. El comitè d'empresa ha presentat una denúncia d'urgència davant la inspecció de Treball.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

Brussel·les revisa a la baixa els aranzels als cotxes elèctrics xinesos

barcelona
Economia

Tercer any de mala collita de fruita seca al Camp de Tarragona

Tarragona
economia

L’alça del dèficit comercial alerta les empreses exportadores

barcelona
GIRONA

El PSC manifesta la seva preocupació per l’impacte de la ZBE en els comerços

GIRONA
ECONOMIA

La Paeria assessora en un any més de 100 veïns interessat a crear una empresa

LLEIDA
Tribuna

Entenent la nostra irracionalitat diària

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
GIRONA

Les exportacions tanquen el primer semestre amb un increment del 2,5%

GIRONA
Economia

Les exportacions cauen un 10,3% al juny després de dos mesos de creixement

barcelona
economia

Creixen les vacants al sector tecnològic però s’estanquen les places als graus

barcelona