Economia

Nissan recorre a la plantilla d'Àvila per fer front a una punta de feina a Barcelona

Els sindicats critiquen que no s'hagi pensat en els empleats amb dret a reingrés a la Zona Franca. Tensió a Seat el dia que es comuniquen els primers acomiadaments

Tant a Seat com a Nissan, la pau social ha durat ben poc. Els treballadors de les fàbriques catalanes dels dos fabricants tornen a estar en peu de guerra. A la planta de la Zona Franca de Nissan no ha agradat gens que la direcció, en comptes de recórrer als acomiadats de Barcelona amb opció a reingrés, hagi decidit contractar temporalment 38 treballadors d'Àvila. A Seat ja fa dies que estan descontents amb l'anunciada retallada de 300 empleats. Ahir es van comunicar els primers acomiadaments i la tensió es va desbordar.

Nissan justifica el trasllat temporal de gairebé quaranta treballadors d'Àvila per la punta de feina que provoca la imminent fi de l'exercici fiscal i l'inici de la campanya de la nova furgoneta, la NV200. Els empleats estaven afectats per un ERO, han optat voluntàriament al trasllat i treballaran a Barcelona fins al 26 de març.

Els sindicats recriminen a la direcció que no s'hagi pensat en els treballadors de Barcelona acomiadats fa sis mesos i que s'han acollit a l'opció de reingrés. Com recorda Pedro Ayllón, representant de la USOC, "és un reingrés que va ser pactat amb els sindicats". Fonts de Nissan van argumentar ahir la decisió: "L'acord diu que han de tornar com a molt d'hora al desembre del 2012 i quan hi hagi feina continuada: el que tenim ara és només una punta de producció".

Convocatòria de vaga
Els sindicats també critiquen que Nissan hagi decidit afrontar l'increment de feina treballant dos dissabtes més i no pas readmetent algun dels acomiadats. És per això que han convocat dos dies de vaga, els propers 23 i 30 de gener. Per l'empresa, "aquesta postura dóna molt mala imatge a la multinacional, ja que estem demanant més feina i quan en tenim ens queixem".

Els ànims també estan caldejats a Seat. La companyia va anunciar la setmana passada que acomiadarà 300 treballadors no vinculats directament a fàbrica i, després de pactar 120 prejubilacions, ahir va comunicar els primers acomiadaments. Segons els sindicats, la direcció els va barrar el pas quan intentaven accedir a l'edifici corporatiu per donar assistència als afectats. Seat explica que volien entrar en bloc 45 persones i "per seguretat" va demanar que entressin només dos representants de cada organització. El comitè d'empresa ha presentat una denúncia d'urgència davant la inspecció de Treball.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.