Economia

El PIB estatal creix només un 0,1% i situa el creixement interanual en l'1,8%, el més baix en 12 anys

Economia

L'economia espanyola ha patit un frenada durant el segon trimestre de l'any en registrar una alça intertrimestral de només un 0,1 per cent, dos dècimes menys que en els primers tres mesos, cosa que situa el creixement interanual en el 1,8%, nou dècimes menys que en el primer trimestre i la xifra més baixa en 12 anys. Les dades coincideixen amb l'anunci d'un pla anticrisi amb 24 mesures que el govern de Zapatero aprovarà avui en la reunió del consell de ministres.
Segons l'indicador avançat del Producte Interior Brut (PIB) difós aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'economia ha atenuat el seu creixement com a conseqüència d'una menor contribució de la demanda, parcialment compensada pel sector exterior, que ha presentat una aportació positiva del creixement.

L'anunci d'aquest dijous de l'INE és un indicador avançat de l'estat de la Comptabilitat Nacional Trimestral. L'indicador complet i oficial es publicarà el 27 d'agost pròxim, tot i que habitualment coincideix amb la informació de l'estadística avançada que el mateix INE publica.

En un any, l'economia espanyola ha passat de créixer a un ritme del 4%, indicador del segon trimestre del 2007, a l'1,8% entre abril i juny d'aquest any.

Les dades confirmen l'opinió del Banc d'Espanya, que en el seu últim butlletí econòmic va preveure una frenada del creixement intertrimestral fins només el 0,1 % i una reducció de l'augment interanual del PIB al 1,8%.

L'organisme supervisor considera que la crisi financera internacional i l'elevat preu del petroli continuen afectant negativament l'economia perquè augmenta la incertesa i la pèrdua de confiança.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA