Economia

Solbes diu que l'estafa de Madoff afecta nou plans de pensions i tres asseguradores de l'Estat

Economia

El vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, ha afirmat aquest dilluns que l'estafa de l'entitat nord-americana Madoff afecta nou plans de pensions i tres asseguradores de l'Estat, que hi tindrien invertit un total de 38 milions d'euros.

El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha apuntat que "rastrejarà" les inversions de les grans entitats espanyoles per veure l'abast de l'afectació.

Solbes i Ordóñez han volgut restar importància a l'impacte de l'afer Madoff en el sistema econòmic espanyol, que segons han apuntat és "poc preocupant". El vicepresident econòmic del govern espanyol ho ha fet apuntant que la quantitat afectada representa tan sols el 0,04% del total dels fons de pensions espanyols, mentre que el governador del Banc d'Espanya diu que en comparació amb l'impacte normal que la crisi està tenint a nivell internacional, els 50.000 milions de dòlars en què es xifra el frau de Madoff són una quantitat "ridícula".

El cert és que el Banc d'Espanya comença a rebre les informacions de les entitats afectades per l'estafa de Madoff. De moment, segons Solbes, tres asseguradores de l'Estat tenen fons a Madoff per un import de dos milions d'euros, mentre que els nou fons afectats hi tenen els 36 milions restants. Segons el vicepresident del govern espanyol, aquests escàndols "no són bons des del punt de vista de la confiança" dels inversors, i la CNMV està analitzant fins a quin punt ha afectat les entitats espanyoles.

Tot plegat apunta a la manca de control dels supervisors, que se situen en el punt de mira internacional després de l'allau d'escàndols que han seguit el de les hipoteques subprime.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.