Economia

Gas Natural compra el 15% de les accions que la CAM tenia a Unió Fenosa

Economia

Gas Natural ha arribat a un acord amb el banc UBS per adquirir i liquidar aquest mateix dijous la compra del 5,15% d'accions d'Unión Fenosa que estava en mans de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), segons ha informat l'empresa catalana.

Aquest paquet d'accions s'ha de sumar als títols ja acordats amb la constructora ACS, que significaven el 45,3% de les accions de l'elèctrica. Amb aquests dos acords, Gas Natural, a l'espera de les pertinents autoritzacions dels reguladors, ja disposaria com a mínim del 50,45% de les accions d'Unión Fenosa.

L'operació ha significat el desemborsament d'uns 827 milions, segons ha informat la CAM a la CNMV.

L'entitat financera UBS ha actuat com intermediari per a la venda d'aquesta participació. Després d'arribar a un acord amb l'empresa Inversiones Cotizadas del Mediterràneo, SL, participada al 100% per la Caixa d'Estalvis del Mediterrani, ha ofert les poc més de 47 milions d'accions d'Unión Fenosa, el 5,15% del capital que tenia l'entitat d'estalvi, a la companyia catalana.

Gas Natural un cop es faci amb el paquet de les accions de la constructora presidida per Florentino Pérez haurà de llençar una OPA pel 100% del capital de l'elèctrica.

Amb la venda d'aquest 5,15% del control de l'elèctrica, la Caixa d'Estalvis del Mediterrani obtindrà una plusvàlua entre 520 i 556 milions d'euros, en funció de la data de finalització efectiva de l'opa, que ha d'estar finalitzada com a màxim el 30 d'abril del 2009.

L'acord de l'operació estableix un preu màxim de la compra que està fixat en 18,33 euros per títol, d'acord amb el preu pactat amb ACS per l'adquisició del seu 45,3% de les accions. L'acord amb UBS preveu un descompte financer condicionat a la finalització real de l'opa.

En aquest sentit, com que el pagament de l'operació s'ha fet efectiu aquest dijous mateix, vuit mesos abans del termini fixat, Gas Natural ha pagat les accions a un valor de 17,57 euros, cosa que ha suposat el desembors en efectiu de 827 milions, i no dels 862,793 milions que hagués hagut de pagar si la compra s'hagués fet a 18,33 euros.

En funció de quan s'acabi l'opa que haurà de llençar Gas Natural, la companyia catalana haurà d'ajustar el descompte financer que ha acordat amb UBS, i que vindrà determinat per l'antelació en què es faci efectiva l'opa en relació amb el termini màxim establert del 30 d'abril.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.