Economia

Les caixes Penedès i Laietana confirmen les negociacions

Mantenen els contactes amb altres entitats per si l’opció “més probable” d’unió entre elles no arriba a bon port

Caixa Penedès i Caixa Laietana van confirmar ahir que mantenen negociacions sobre una possible fusió, encara que s’esperaran al tancament de les converses per anunciar-la oficialment. A més, seguint un criteri de prudència, continuaran els contactes que tenen oberts amb altres caixes no catalanes per si finalment l’opció “més probable” d’una unió entre elles no arriba a bon port.

Així ho van assegurar ahir portaveus de totes dues entitats, que, en el cas de Laietana, van voler subratllar la seva preferència per continuar en solitari, una opció que, malgrat tot, sembla tenir molt poques opcions de tirar endavant.

L’AVUI va publicar ahir que els directors generals de Caixa Penedès i Caixa Laietana, Ricard Pagès i Josep Ibern, respectivament, treballen per presentar el projecte de fusió al govern i al Banc d’Espanya abans de Nadal.

Les dues caixes ja van mantenir converses de cara a una possible aliança abans de l’estiu, encara que van quedar suspeses a l’espera de com evolucionaven altres moviments al sector. L’anunci de la unió entre les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa, que es va concretar a mitjans d’octubre, va apropar de nou Penedès i Laietana davant la falta d’alternatives per guanyar dimensió.

La unió de Penedès i Laietana donaria lloc a una entitat amb un volum d’actius de 32.500 milions d’euros, una quantitat que pràcticament igualaria la dimensió de la nova caixa sorgida de la unió de Sabadell, Terrassa, Girona i Manlleu. Molt per sobre d’aquestes hi hauria el grup nascut de la integració de Catalunya, Tarragona i Manresa, i La Caixa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.