Economia

Bush vol que sigui un nord-americà qui substitueixi Wolfowitz en el Banc Mundial

Wolfowitz deixarà la presidència del Banc Mundial el pròxim 30 de juny després d'anunciar la seva dimissió

El president dels Estats Units, George W. Bush, vol que sigui un nord-americà qui dirigeixi el Banc Mundial, segons ha informat la Casa Blanca. D'aquesta manera, acaba amb les especulacions sobre la possibilitat que Bush renunciés en aquesta ocasió a la regla no escrita que sigui un ciutadà dels Estats Units qui lideri l'entitat.

En concret, el vicesecretari de premsa de la Casa Blanca, Tony Fratto, ha afirmat: "El president espera col·locar a un nord-americà". Així, funcionaris de la Casa Blanca, després de consultar amb altres països, exploren la llista de candidats i esperen poder enviar aviat les seves recomanacions a Bush.

Segons va anunciar Wolfowitz la setmana passada, ell deixarà el seu lloc el pròxim 30 de juny després d'anunciar la seva dimissió a causa de l'escàndol pel tracte de favor que va rebre la seva promesa, Shaha Rice, al gaudir el 2005 d'un ascens i un augment salarial a l'entitat internacional.

El secretari del Tresor, Henry Paulson, lidera els esforços per trobar un substitut a temps.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.