Economia

Vueling perd 32,38 milions d'euros abans d'impostos, un 47% més que el 2007

L'aerolínia Vueling va registrar en el primer trimestre de l'any unes pèrdues abans d'impostos de 32,38 milions d'euros, fet que suposa un augment del 47,1% respecte al mateix període de 2007, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La xifra de negoci es va situar a 31 de març de 2008 en 88,6 milions d'euros després d'una alça del 48% respecte als tres primers mesos de l'exercici anterior. Tot i això, les despeses van pujar gairebé en la mateixa proporció, en concret un 44%, fins arribar als 120,8 milions d'euros, en part a causa de l'increment del preu del combustible motivat per l'encariment del petroli.

La companyia, que estudia una possible fusió amb la seva competidora Clickair, va passar, en el primer trimestre de l'any, de tenir 24 a 21 avions i es planteja noves reduccions de la seva flota amb vista al segon i quart trimestres.

Amb l'objectiu de millorar la productivitat, també ha eliminat set rutes deficitàries des de Madrid i quatre més des de París.

El trànsit de passatgers durant el primer trimestre ha augmentat un 32%.

Vueling preveu millorar els seus resultats el 2008 respecte als obtinguts el 2007, exercici que es va tancar amb uns números vermells de 63,2 milions d'euros, davant dels 10,7 milions de pèrdues del 2006.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.