Economia

Detingudes 61 persones d'una banda que introduïa euros falsos a l'Estat espanyol

Dotze dels detinguts ja han ingressat a la presó mentre que la resta han estat imputats en diversos graus

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional, en col·laboració amb els Carabinieri italians, han detingut 61 persones en una operació que ha permès desarticular una xarxa que ha introduït més d'un milió d'euros falsos, en bitllets falsificats d'una altíssima qualitat, que només podien ser detectats en arribar a les entitats bancàries. Gran part de les detencions s'han efectuat en els aeroports de Barcelona i Madrid.

Segons han informat avui els Mossos, l'organització desarticulada, d'origen ghanès i considerada la més important d'Europa en aquesta activitat il·lícita, introduïa els bitllets a Espanya, a raó d'uns 60.000 euros mensuals, utilitzant diferents immigrants per als que aconseguien permisos de residència de forma fraudulenta a canvi que introduïssin els euros falsificats.

Dels 61 detinguts en aquesta operació policial, que es va iniciar al setembre passat i que ha comptat amb la col·laboració del Comando d'Antifalsificacions de la Policia Italiana, dotze ja han ingressat a la presó mentre que la resta han estat imputats en diversos graus i el jutge els ha aplicat diferents mesures cautelars.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.