Economia

Accionistes d'Habitat acorden seguir negociant refinançament del deute

Crisi immobiliària

La junta general d'accionistes de la immobiliària Habitat ha acordat aquest dissabte continuar les negociacions amb la banca creditora per aconseguir un pacte de refinançament del deute que els permeti mantenir la continuïtat de l'empresa. Segons que ha informat en un comunicat l'empresa que presideix Bruno Figueras, a la junta general celebrada avui a Barcelona, els socis d'Habitat s'han negat a aportar els més de 937 milions euros d'ampliació de capital que s'estimen necessaris per assegurar la seva continuïtat i han apostat per refinançar el deute.

Aquest refinançament permetria redimensionar el pagament d'interessos de l'any 2008 a la situació actual del mercat de l'habitatge, així com reequilibrar la situació patrimonial de l'empresa, afectada per la depreciació dels actius immobiliaris. Habitat, que al desembre pròxim ha de pagar 35 milions d'euros d'interessos pel deute contret arran de la compra de Ferrovial Immobiliària el 2006, té previst continuar les converses amb la banca creditora en les pròximes setmanes.

El deute, que Habitat té contret amb 39 entitats financeres, puja a 1.586 milions d'euros i respon a un crèdit signat el mes de març de 2007. Habitat va tornar a obrir al setembre una ronda de negociacions amb els bancs creditors en no poder fer front ni al primer termini del pagament del refinançament que havia tancat al febrer d'aquest any.

En cas de no arribar-se a un acord amb el total de 38 bancs creditors, Promocions Habitat quedaria abocada al procés concursal -l'equivalent a l'antiga suspensió de pagaments- quan finalitzi la ronda negociadora, el que podria passar dins d'un parell de mesos. Promocions Habitat va aprovar en un dels seus últims consells d'administració uns comptes amb quantiosos números vermells -prop de 650 milions de pèrdues acumulades a 30 de juny-.

Entre els bancs creditors hi ha entitats com La Caixa, el BBVA, Banc Sabadell, Banesto, Santander, Popular, Barclays, CajaAstur, Rabobank i Deutsche Bank i Cajamar, que amb altres van atorgar un crèdit sindicat a Habitat per comprar Ferrovial Immobiliària fa any i mig i que ara la societat resultant no pot tornar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA