Economia

Google guanya 784 milions fins el març, per sota de les previsions

El Congrés dels Estats Units investigarà la prevista compra de la firma de màrqueting a Internet DoubleClick

Google ha registrat en el segon trimestre de l'any un augment del seu benefici del 28%, fins a situar-lo en els 784,3 milions d'euros. Malgrat la xifra, per a molts analistes aquest increment queda per sota del que s'esperava d'un dels motors de recerca més populars d'Internet.

Una prova d'aquest descontentament és que tot i que l'empresa californiana ha presentat els resultats al tancament de Wall Street, les seves accions es cotitzaven avui als mercats electrònics amb un retrocès del 6,3%. Val a dir, però, que les accions de Google s'han revaloritzat en el que portem d'any un 20%, i actualment es troben lleugerament per sota del seu màxim històric.

Tot i això, segons ha comunicat la companyia, en els sis primers mesos del 2007, el benefici net ha crescut un 46% fins els 1.634 milions d'euros.

Si es descompten els ingressos per la publicitat que l'empresa comparteix amb els seus socis, el que es coneix com costos d'adquisició per tràfic, el volum de negoci arriba als 2.306 milions. Els ingressos totals de Google sumen 3.218 milions d'euros, un 58% més que en el mateix període de l'any anterior.


Problemes amb la compra de DoubleClick
El Congrés dels Estats Units investigarà la prevista compra de la firma de màrqueting a Internet DoubleClick per part de Google i cridarà a declarar a alguns dels alts directius de l'empresa.

Google va anunciar l'abril passat la seva intenció d'adquirir DoubleClick per 3.100 milions de dòlars (2.247,8 milions d'euros), una operació que va generar immendiatament l'oposició de companyies com Microsoft, AT&T i diversos grups de consumidors. I és que, l'adquisició de DoubleClick permetria al motor de recerca dominar el sector dels faldons publicitaris i altres anuncis gràfics d'Internet.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.