Economia

Les caixes d'estalvis creen una societat per aglutinar i vendre els seus immobles embargats

Crisi immobiliària

Les caixes d'estalvis van donar ahir a llum el vehicle que els servirà per treure del seu balanç actius immobiliaris, per exemple promocions i pisos d'hipoteques impagades que s'han vist obligades a adquirir en l'últim any, i que no poden comercialitzar.

La solució ideada per a l'excés de totxo indesitjat serà Ahorro Corporación Soluciones Inmobilarias (ACSI), que neix amb uns actius de 3.000 milions i l'adhesió de 23 de les 42 caixes sòcies, entre elles Caixa Catalunya però sense La Caixa, Caja Madrid i Caixa Girona, perquè no en són accionistes.

El resultat és la primera immobiliària d'Espanya i la major xarxa de punts de venda gràcies a les 17.000 sucursals.

Si Ahorro Corporación és el grup de serveis financers de les caixes, ASCI serà a partir d'ara l'eina per donar sortida al sòl rústic, promocions, locals comercials o pisos embargats que les entitats han incorporat al balanç per impagament.

Segons el director general d'Ahorro Corporación i vicepresident d'ASCI, Antonio Fernández, la nova societat "no és un banc dolent per incloure-hi actius tòxics".

ASCI oferirà 23 vehicles per col·locar immobles en funció del seu destí (primer o segon habitatge, per exemple), del tipus (vivenda lliure, VPO, hotels) i de la fase en què es trobi. Dels 3.000 milions d'actius amb què arrenca, la majoria corresponen a sòl i promocions en curs. Les taxacions recauen en Tinsa.

Participació financera
Si una caixa d'estalvis deixa la comercialització d'un immoble a ASCI, l'actiu traspassat desapareix del balanç en la casella d'actius immobiliaris i passa a ser considerat una participació financera. I com més actius fora del balanç, més es redueix el requeriment de provisions a què obliga el Banc d'Espanya respecte els actius propis. Alhora, ajuda a frenar la morositat, més alta en les caixes que en els bancs.

Entre les entitats més interessades, lògicament, hi ha les més exposades al crèdit al sector promotor, com Bancaja i Caja Castilla La Mancha, aquesta pendent de tancar la fusió amb la malaguenya Unicaja. La caixa manxega ha gastat 450 milions fins ara en la compra d'actius a clients de risc, una xifra elevadíssima amb relació a un balanç que ronda els 20.000 milions.

Entre les caixes sòcies d'Ahorro Corporación però que no han entrat a ASCI hi ha les catalanes Caixa Penedès, Caixa Terrassa i Caixa Sabadell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

Brussel·les revisa a la baixa els aranzels als cotxes elèctrics xinesos

barcelona
Economia

Tercer any de mala collita de fruita seca al Camp de Tarragona

Tarragona
economia

L’alça del dèficit comercial alerta les empreses exportadores

barcelona
GIRONA

El PSC manifesta la seva preocupació per l’impacte de la ZBE en els comerços

GIRONA
ECONOMIA

La Paeria assessora en un any més de 100 veïns interessat a crear una empresa

LLEIDA
Tribuna

Entenent la nostra irracionalitat diària

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
GIRONA

Les exportacions tanquen el primer semestre amb un increment del 2,5%

GIRONA
Economia

Les exportacions cauen un 10,3% al juny després de dos mesos de creixement

barcelona
economia

Creixen les vacants al sector tecnològic però s’estanquen les places als graus

barcelona