Economia

El comitè de Seat denuncia que només un de cada sis acomiadats són directius

La plantilla a la Zona Franca mantindrà aturada la producció tot el dia

El comitè d'empresa de Seat ha denunciat avui que només un de cada sis acomiadaments que està portant a terme l'empresa són de directius i ha demanat a la Generalitat que intervingui davant aquesta "purga" i demani explicacions a l'empresa per aquest ERO "encobert".

Els sindicats també han anunciat que la producció de la planta de Martorell (Baix Llobregat) es paralitzarà segurament aquesta nit, atès que la factoria de la Zona Franca de Barcelona està paralitzada des d'ahir a mig matí, cosa que ja té efectes a la fàbrica de Pamplona i la d'Audi a Alemanya. L'aturada de la Zona Franca va començar per l'acomiadament comunicat ahir per l'empresa a diversos treballadors de manteniment i de la secció de matriceria.

El president del comitè intercentres de Seat, Matías Carnero, ha denunciat que la decisió unilateral de l'empresa d'acomiadar "per baix rendiment" 329 persones, de les quals 119 són prejubilacions, és una "vendetta", i "una purga en tota regla".

El president del comitè d'empresa ha assenyalat que Seat no pot utilitzar fons públics per acomiadar individualment a treballadors i ha comptabilitzat el cost d'aquests acomiadaments en 44 milions d'euros.

Serna intervé en el conflicte
La consellera de Treball, Mar Serna, va citar ahir els responsables de l'empresa Seat i els representants del comitè d'empresa per intervenir en el conflicte. A partir d'aleshores, s'han donat instruccions a la Inspecció de Treball perquè faci un seguiment detingut sobre els acomiadaments.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.