Cal Enric pretén doblar la facturació amb les noves gammes de galetes dietètiques
La nova empresa d'Argelaguer allibera la fàbrica de Castellfollit de la Roca, on es potenciaran les galetes artesanals
Galetes Cal Enric va fer un pas endavant fa mig any amb la posada en marxa de la nova fàbrica que té al polígon industrial d'Argelaguer, Girofibra. En aquesta factoria va concentrar la producció de les noves línies de galetes sense sucre, de fibra, de cereals i energètiques, és a dir, de les més innovadores. A part que amb aquesta estratègia pretén doblar la facturació del 2008 –ara, l'estan posant a ple rendiment–, el trasllat d'aquesta producció ha alliberat la factoria d'on va néixer l'empresa, a Castellfollit de la Roca, la qual cosa deixa via lliure perquè hi pugui reforçar i incrementar la producció de galetes de tipus artesanal, la majoria amb fórmules originals encara del fundador.
El llacet de full
Cal Enric va ser la primera empresa de l'Estat que va vendre el llacet de full de manera industrial. Això va ser a la dècada dels 60 del segle passat. Cal Enric, però, fa galetes des de 1934, i des d'aquell any fins als 60, en què es va començar a mecanitzar, la producció era totalment artesanal: la fabricació era a mà i amb forn de llenya.
El negoci el va iniciar l'avi Enric. Va començar fent carquinyolis i sobretot es va distingir per la pasta de full. Feia, però, una mica de tot dins del ram de l'alimentació. Així, torrava cafè i fruita seca, feia melmelades i pa, i també es dedicava a la pastisseria. Als anys 60 i abans de la mecanització de Cal Enric, Salvador Gussinyer i el seu germà gran es van dedicar a vendre pastes de manera ambulant per totes les comarques gironines.
La dècada següent, la dels setanta, és la que marca la veritable expansió de l'empresa Cal Enric. I és que el mercat de les galetes de Cal Enric es consolida al país i arreu de l'Estat espanyol, cosa que li permet, a la dècada dels 80, expandir-se cap a Portugal i l'Estat francès.
Actualment és una empresa que exporta els seus productes a set estats i que està molt ben situada en el mercat del país i de l'Estat espanyol.
Galetes Cal Enric manté una altra línia per a la comercialització dels seus productes a través d'una xarxa de botigues, que té repartides en diversos municipis de les comarques gironines, en les quals també ven pa.
La novetat de la teula sense sucre
La teula sense sucre és la novetat que acaba de posar al mercat Galetes Cal Enric, tot i que de manera restringida o en període de prova. De moment n'ha enviat mostres. Les proves que ha fet internament, no obstant això, fan pensar a Salvador Gussinyer que la nova galeta tindrà èxit. Aquesta galeta s'ha pogut començar a produir gràcies al trasllat de la línia de dietètica a Argelaguer. Una altra de les novetats amb les quals tot just treballa l'empresa a la fàbrica de Girofibra d'aquest municipi és una galeta destinada al públic infantil. L'aposta més important, però, és la línia de galetes que vol obrir per als consumidors celíacs. Es tractarà, doncs, d'una gamma de galetes sense gluten. Aquests tipus de galetes són un elements més en l'estratègia de Cal Enric per consolidar el seu mercat actual i expandir-se cap a mercats nous. A tot això, hi afegeix un increment de la producció de galetes artesanes, que són les que li han donat nom i l'han situat estratègicament en els mercats.