Economia

Les vendes de cotxes cauen a Catalunya, tot i el pla 2000E

El descens és d'un 5,4% durant el juny, xifra que suposa 12.696 unitats venudes

Les vendes de cotxes a Catalunya han baixat un 5,4% respecte el juny de l'any passat, força menys que al conjunt de l'Estat espanyol, en què s'han reduït un 15,9%. Malgrat tot, la dada és positiva, ja que suposa la menor caiguda des de l'abril del 2008. Durant el primer trimestre del 2009, les vendes de turismes i totterrenys van sumar al Principat 60.400 unitats. Això significava una davallada del 35%, si ho comparem amb el mateix període de l'any passat.

Les vendes als particulars, que són els principals receptors de les ajudes directes a la compra de vehicles, s'han tancat al juny amb un volum de 7.900 unitats matriculades. És a dir, a finals d'aquest mes de juny, s'ha registrat una pujada de l'11,6% respecte el mes de maig. Després de 31 mesos ininterromputs de caigudes en les matriculacions, en l'àmbit espanyol hi ha hagut un augment del 14,5%, respecte al mes anterior. En xifres absolutes, sumen unes vendes de 53.737 automòbils comprats.

El pla 2000E va entrar en vigor el 18 de maig i ha generat la matriculació d'uns 15.000 automòbils durant el juny passat a l'Estat. Això ha suposat en termes fiscals una recaptació addicional de 30 milions d'euros mitjançant l'IVA i l'impost de matriculació.

A més, la venda de cotxes amb emissions de fins a 149 grams per quilòmetre recorregut (que són els inclosos en aquest pla d'ajudes a la compra) ha ralentitzat el seu descens i ha experimentat durant el juny una lleugera disminució, de només el 0,4%.

Les vendes han augmentat en set parts del territori estatal. Astúries, Castella i Lleó, Galícia, Extremadura, la Rioja, Navarra i el País Basc són per aquest ordre les comunitats on més ha crescut la venda. En totes les altres hi ha hagut descensos. Tot i que de mitjana les vendes han baixat en tots els segments, les caigudes més brusques han correspost als cotxes de luxe, que han tingut una davallada del 35%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Les actes de la Fed suggereixen que al setembre podria rebaixar els tipus d’interès

Economia

CCOO manté la vaga al Port Olímpic coincidint amb la Copa

Barcelona
Comerç

La Xina investigarà els subsidis a les importacions de lactis europeus

Barcelona
ECONOMIA

La Paeria convocarà una cimera per impulsar la capitalitat hortofructícola de Lleida

Lleida
Economia

Bones perspectives de collita de la figa d’Alguaire gràcies a les altes temperatures

Alguaire
Economia

L’Ajuntament tanca sis parades dels antics ocellaires de la Rambla

Barcelona
unió europea

Brussel·les revisa a la baixa els aranzels als cotxes elèctrics xinesos

barcelona
Economia

Tercer any de mala collita de fruita seca al Camp de Tarragona

Tarragona
economia

L’alça del dèficit comercial alerta les empreses exportadores

barcelona