Economia

Les empreses Europastry i Topox, de Vallmoll, denuncien el mal servei d'Endesa al Consell Comarcal

Els empresaris d'Europastry també es queixen de la falta de formació dels treballadors i de l'elevat índex d'absentisme laboral

Els màxims responsables de les empreses Europastry –dedicada a la fabricació de pa– i de Topox –especialitzada en aïllants–, totes dues situades al polígon de Vallmoll, han expressat a la presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Camp, Carme Mansilla, el seu malestar pel “mal servei”, que reben de la companyia Endesa. Ho van fer durant la visita que la màxima responsable de l'ens va fer dimecres, dins l'itinerari que periòdicament fa per les indústries de la comarca.

La visita va començar a Europastry, una de les nou fàbriques que aquesta empresa familiar catalana té a la península Ibèrica. A Mansilla la va rebre el director de la factoria, Jordi Duch. Instal·lada al polígon industrial Mas Vell des de 2001, Europastry disposa actualment d'una plantilla de 300 persones en un total de tres plantes de producció i un centre logístic que és el més gran del grup. Arriba a una producció de 1.200.000 barres de pa al dia i per la factoria vallmollenca hi passen uns 150 tràilers diaris.

Duch va fer arribar les queixes pel servei ofert per l'elèctrica Endesa, amb talls de subministrament que causen pèrdues importants al grup. L'empresa també necessita una segona línia de subministrament que vingui de la subestació de Puigpelat per evitar els problemes que tenen si hi ha incidències en la que arriba de Tarragona. Un dels altres problemes que té la companyia és la falta de formació dels treballadors potencials i de l'empresa, i l'absentisme laboral.

A Topox, l'altra companyia que va visitar Carme Mansilla, hi treballen 70 persones i la facturació dels dos darrers anys s'ha situat al voltant dels vint milions d'euros malgrat la crisi que afecta el sector de la construcció. Exporta a diferents països europeus, sobretot França, Portugal i Itàlia, i al nord d'Àfrica. També té molta cura del reciclatge, tant de les restes del seu procés de producció com amb la compra a altres empreses de materials sobrants que incorpora al procés de producció.

El director general de la companyia, Jesús Ladera, i el director industrial, Francisco Berenguer, també van fer arribar les queixes pel tracte d'Endesa. Una altra preocupació dels directius de l'empresa és la mobilitat. Per una banda, la carretera que uneix la Secuita amb l'N-240, molt utilitzada pels treballadors de Topox, actualment és molt estreta pel volum de trànsit que suporta, i per l'altra, pels empresaris els accessos i l'aparcament a l'estació del TGV també són deficitaris.

L'aturada de les obres de l'autovia A-27 preocupa els directius de Topox, i la presidenta comarcal els va informar de la situació de la infraestructura, considerada bàsica no només per l'Alt Camp i la Conca de Barberà sinó també per tot el Camp de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.