Economia

viladecavalls

Desconvoquen la vaga a Sony ja que s'hi garanteixen els llocs de treball

Els sindicats van decidir desconvocar la vaga de 24 hores prevista a partir d'ahir a la planta de Viladecavalls després d'arribar a un acord amb les direccions de Sony, Ficosa i Comsa-Emte sobre la compra de la planta, que garanteix el manteniment dels llocs de treball. CCOO de Catalunya va explicar en una nota que l'acord estableix que 965 treballadors de l'actual plantilla passaran a treballar per a Ficosa i Comsa-Emte, empreses que han adquirit la planta de Sony, mentre que 46 treballadors continuaran a l'empresa japonesa fins al 2012. Les parts van acordar una clàusula de salvaguarda de l'ocupació per un període de dos anys, fins al desembre del 2012, de manera que si s'acomiada algú durant aquest període l'empresa haurà d'abonar una indemnització de 45 dies per any treballat, amb un límit de 42 mensualitats.

A més, el pacte preveu el manteniment de tots els acords de millora del conveni col·lectiu sectorial, i garanteix les condicions laborals i salarials dels treballadors de la planta. Finalment, Sony es compromet a mantenir una productivitat d'un milió de televisors el 2011 i mig milió el 2012, per assegurar el trànsit de la nova activitat empresarial.

Les parts crearan una comissió de seguiment del pla industrial per “garantir el desenvolupament del projecte industrial i la necessària formació de la plantilla per adaptar-se al nou sector d'activitat”. CCOO va destacar que l'acord respon als objectius marcats al començament de la negociació, i va afirmar que l'“aposta per l'enginyeria pot assegurar el futur productiu i l'ocupació més enllà d'aquest període de trànsit”.

Sony preveu completar la transferència de l'activitat del seu centre tecnològic de Barcelona a les firmes Ficosa i Comsa Emte a final de desembre del 2010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.