Economia

Activitats a prop de casa en un dia llarg

Poca gent va anar a prendre el sol, ni de bon tros com un cap de setmana

Moltes famílies ho van aprofitar per passejar i anar en bicicleta

Sense bus i amb por d'anar a comprar, va ser com un diumenge

Moltes famílies van passar el dia amb un dels progenitors fent vaga i l'altre no

Com un dia de principi de setembre, que encara hi ha gent que no va a la feina i els escolars encara no han començat les classes. Això és el que semblava que era ahir a les platges del litoral de Barcelona. Hi havia gent, però tampoc gaire i en cap cas com un diumenge assolellat. I això que va fer un dia sensacional.

Molts pares i mares van decidir agafar les bicicletes i recórrer el litoral. Altres passejaven o jugaven a pilota a la platja. “He aprofitat el matí per caminar des de Montgat fins a Badalona pel passeig marítim. Així anem a visitar l'àvia i passem el matí. El meu marit sí que ha pogut anar a treballar”, va explicar la Iolanda, mare de dues criatures. Ella, assistent social, feia vaga i els seus fills, alumnes d'una escola pública, tampoc no podien anar a l'escola perquè feien vaga els seus professors. Igual que ella però al revés, en Sergi. “Jo sí que faig vaga. N'estic convençut. A la meva dona no li n'han deixat fer. Segons quines empreses, ja se sap”, explica. Ha agafat els dos fills (alumnes també d'una escola pública que feia vaga) i se n'han anat en bicicleta. “Com que al cotxe només m'hi caben dues bicis, jo he anat corrent”.

Uns altres infants passejaven pel mateix passeig marítim amb un tiet. “La meva germana i el meu cunyat han hagut de treballar i jo, com que faig vaga, m'he prestat a quedar-me els nens”.

Platja a part, la majoria de terrasses i bars, per exemple les de la rambla de Badalona i d'altres punts del litoral, eren força concorreguts. Fora de la capital la pressió dels sindicats no era tan forta. Sense ser com un diumenge, el degoteig de clients era constant.

Molta gent que ahir va fer vaga potser hauria volgut fer activitats de dissabte, com ara anar a comprar. Però hi havia diversos problemes, el principal dels quals era la falta de transport. Per això la majoria de gent es va haver de conformar a fer activitats de diumenge, que, com ja se sap, són més avorrides. “Tinc un munt de gestions per fer però no n'he pogut fer ni una. Ni anar a La Caixa, ni a comprar sabates d'entretemps. No m'atreveixo a anar a un centre comercial per si hi ha bufetades”, va explicar la Rosa Maria. Es queixava que no havia pogut anar ni a la piscina perquè “no hi havia autobús”.

“Jo m'he quedat a casa i he aprofitat el matí per fer el canvi d'armaris”, diu la Núria. “Jo he fet una mica l'esquirol i me n'he anat a un torneig d'escacs organitzat en un centre docent”, diu en David.

A banda dels centenars de persones que es devien quedar mirant la tele o connectades en xarxa (Déu n'hi do la quantitat de gent que ahir va fer amics al Facebook), van ser moltes les que, senzillament, van optar fer el gandul.“No hem fet res. Hem anat al parc amb els nens i ho hem aprofitat per fer vida familiar”, diu la Rosa.

A mitja tarda, això sí, pràcticament tots els infants van poder ser col·locats a les seves respectives activitats extraescolars. Ni futbols, ni danses ni músiques van fer vaga. Els pares, doncs, van haver d'esperar a quarts de sis per disfrutar de la vaga de veritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.