Economia

Castells marxa “satisfet” de la feina feta

El titular d'Economia defensa la solidesa de les finances de la Generalitat

El conseller assegura que l'emissió de deute ha estat “magnífica”

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells ha defensat avui la solidesa de les finances de la Generalitat, així com la labor que ha fet el seu departament durant la legislatura que ara acaba. “Marxem molt satisfets de la feina que hem fet”, ha declarat als mitjans abans de participar en l'última reunió del Consell de Política Fiscal i Financera abans de les eleccions.

El titular d'Economia ha reconegut que la situació actual “és complexa”, però ha subratllat que no és un problema només de Catalunya, sinó de l'economia espanyola en el seu conjunt i de moltes economies europees. “Només cal obrir la finestra i mirar a fora”, ha indicat.

El conseller ha destacat que l'emissió de deute del govern català “ha estat magnífica” i ha suposat “un pas endavant extraordinari que ha obert un camí nou” davant un problema que “tenim tots”. En aquest sentit, ha recordat les enormes dificultats que travessen des de maig les emissions de deute de l'Estat.

Castells ha assenyalat que en aquesta emissió de bons s'ha apostat per un “mercat interior on hi un estalvi important” i que “sap que pot confiar” en la Generalitat. A més, ha assegurat que encara que les finances han patit la crisi, a Catalunya els seus fonaments són “sòlids”.

Lliçons de transparència

Sobre la reunió d'avui, el conseller ha avançat que s'hi coneixeran les xifres de dèficit de les comunitats el 2009 i es constatarà que el Principat està complint amb els objectius marcats. També s'ha referit a les mesures de transparència que proposarà el Ministeri d'Economia i ha afirmat que la Generalitat “no vol donar lliçons a ningú, però tampoc no li agrada que li vulguin donar lliçons”.

En aquest sentit, ha assegurat que el seu govern sempre ha estat transparent i ha donat tota la informació que se li ha demanat. “No tenim cap por dels exercicis de transparència”, ha afegit Castells, que confia que això acabi amb el missatge l'“injust” d'alguns mitjans que afirmen que les autonomies són un problema davant la crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.