Economia

PESCA

Pescadors gallecs i ebrencs aposten pel turisme

El Grup d'Acció Local Litoral Costa de l'Ebre, l'únic ens que gestiona fons europeus de pesca a Catalunya, treballa per definir, conjuntament amb diversos grups de la costa gallega, un protocol que permeti aprofitar turísticament les explotacions aqüícoles. Aquesta és una de les propostes de treball que s'han abordat durant la visita d'una vintena de representants del sector pesquer i marisquer gallec que aquesta setmana s'han desplaçat a Sant Carles de la Ràpita i l'Ametlla de Mar. El protocol hauria de servir per evitar els problemes legals que han trobat activitats com ara el pesca turisme. Els pescadors gallecs, però, continuen dubtant del turisme com a font d'ingressos. D'altra banda, el gerent del grup d'acció, Albert Hernández, ha recordat que des de fa un any, i funcionant com a pilot l'estiu passat, s'ha posat en marxa una prova per fomentar el turisme en les explotacions de musclo i ostra del delta de l'Ebre. El protocol, precisament, hauria de cobrir aspectes com la visita a les instal·lacions marítimes, les terrestres i la metodologia; així, es permetria “legalitzar” aquestes activitats i disposar d'assegurances.

Des de Galícia, però, amb una activitat pesquera d'altura en què pocs vaixells multipliquen de llarg les captures d'àmplies zones de la costa mediterrània, les coses es veuen de manera força diferent. “Al Mediterrani té més futur que a l'Atlàntic, ja que tenim menys turisme. Si no és com a font principal, almenys podria ser una font suplementària per al sector”, reflexiona Guillermo González, gerent del Grupo de Acción Costeira (GAC) Costa da Morte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.