Economia

energia nuclear

Sebastián anuncia que temptejarà Mas sobre la ubicació de l'MTC a Ascó

El ministre d'Indústria admet que la qüestió està aturada pel canvi de govern

Avisa que, si bé no hi ha pressa per prendre la decisió, el debat no s'eternitzarà

Un cop Artur Mas hagi pres possessió del càrrec de president de la Generalitat, l'executiu espanyol farà un altre intent de negociar amb el govern català l'adjudicació del magatzem temporal centralitzat (MTC) a Ascó. Això ho avançava ahir el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, després d'admetre que el govern de Zapatero havia paralitzat el debat sobre el futur del cementiri nuclear en espera que es resolgués el panorama polític català.

Sebastián recordava ahir que hi ha quatre territoris implicats en la negociació –Catalunya, el País Valencià, Castella-la Manxa i Castella i Lleó–, ja que tenen municipis candidats a ser la seu del magatzem, si bé de moment ha estat impossible acordar res amb cap dels seus governs. En el cas català, el socialista José Montilla li havia deixat clar que no l'assumirien i també Artur Mas havia confirmat al ministeri la seva negativa a acceptar la ubicació d'Ascó en el supòsit que guanyés les eleccions.

La posició contrària de CiU no s'ha modificat ni una engruna, però Indústria està disposada a fer l'últim tempteig perquè, segons avisava ahir Sebastián, si bé és necessari el consens polític i social, la discussió no es pot eternitzar. “És important el màxim consens, però això no vol dir que es pugui allargar de manera indefinida. En un temps raonable prendrem la decisió”, subratllava el ministre.

En tot cas, fons de l'executiu espanyol havien deixat molt clar temps enrere que no descartaven deixar-ho córrer com a mínim fins després de les eleccions municipals i autonòmiques del 2011. Alguns ministres fins i tot eren del parer de no fer res fins a la propera legislatura. I, en el supòsit que no guanyi el PSOE, passar al PP la patata calenta.

LA FRASE

Tornarem a parlar amb el govern català; en tot cas, la decisió la prendrem en un temps raonable
Miguel Sebastián
ministre d'indústria


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.