opinió. Coordinador de JARC-GI

Sembla mentida, però els porcs s'avorreixen

Qui ho diria, de veritat que em pensava que si una cosa afectava els porcs era l'estrès i no pas l'avorriment. I per moltes coses, estressats pel sentiment de culpabilitat d'haver contaminat totes les aigües freàtiques; per la frustració de saber que els seus amos van cap a la ruïna, ja que la societat no paga el que ells realment costen i neguitosos per estar contínuament increpats per ecologistes i turistes de cap de setmana. A més a més, ara estan en el punt de mira mundial, com a transmissors de pandèmies globals, com si de rates de l'edat mitjana es tractés, quan en realitat són víctimes i ocasionals espectadors d'una grip menys perillosa que l'estacional, que va causar 40.000 morts a Europa l'hivern passat.

Doncs, tot i aquest neguit constant, la Comunitat Europea ha decidit que els porcs s'avorreixen i que això podria afectar el seu benestar. Concretament, els ramaders estan obligats a «fer que els porcs disposin d'accés permanent a materials que permetin el desenvolupament d'activitats d'investigació (directiva 91/630 de benestar animal); és a dir, que les explotacions porcines en què els animals no disposin de joguines per entretenir-se i jugar seran penalitzades amb un tant per cent dels ajuts de la CE. Només ens queda esperar que el proper Nadal, els Reis, el tió o alguna ONG compassiva pensin en nosaltres i desviïn part de les joguines cap al sector porcí, ja que els ànims dels pagesos no estan per fer més inversions inútils. No puc parlar pels porcs; per tant, no puc assegurar si s'avorreixen o no; el que sí que sé segur és que els pagesos ja estan ben avorrits del poc respecte que té la seva professió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Volkswagen elimina la garantia contra l'acomiadament de treballadors

barcelona
economia

La verema a tot Catalunya caurà un 40% per la sequera, segons Unió de Pagesos

Vilafranca del Penedès
tecnologia

El TJUE confirma dues sancions milionàries a Apple i Google

barcelona
economia

FirAnoia omplirà el centre d’Igualada del 20 al 22 de setembre

Igualada
economia

Tortosa anuncia una congelació dels impostos pel 2025

Tortosa
Economia

Draghi posa deures a la UE

Brussel·les
Iris Triola
Pescadora de la confraria de Blanes i membre de l’Associació Dones de la Mar

“El peix és l’última proteïna salvatge que ens queda”

Blanes

Applus gestionarà durant 25 anys l’Institut d’Investigació de l’Automòbil aportant 800 milions

SANTA OLIVA
economia

El lloguer d’una habitació a Barcelona s’enfila als 638 euros al mes a l’agost

Barcelona