Economia

Ficosa captarà nous mercats des de la fàbrica de Viladecavalls

Ficosa concentrarà la producció del grup a Catalunya a l'antiga planta de Sony a Viladecavalls. La companyia, que a finals d'any va arribar a un acord amb Sony per assumir la seva planta i el miler de treballadors, aprofitarà les instal·lacions per reduir costos i intentar diversificar la clientela. Això implicarà tancar la fàbrica de Mollet i no construir la nova planta que tenia previst edificar a Rubí. Ficosa traslladarà uns 650 treballadors d'aquestes dues factories vallesanes i 50 de les oficines centrals de Barcelona.

Els enginyers de Mollet seran traslladats a les noves instal·lacions, però les 90 persones que treballen al departament de pintura hauran de decidir si accepten ser traslladats a Sòria. Una nova planta a Rubí, més petita que l'actual, s'especialitzarà en energies renovables. El conseller delegat de Ficosa, Xavier Pujol, i el seu president, Josep Maria Pujol, van explicar ahir que l'etapa de Viladecavalls se centrarà en la diversificació sectorial.

En aquest sentit, van destacar la recent aliança d'empreses amb Comsa-Emte, que permetrà transferir tecnologia cap als transports, la salut o les comunicacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.